Hendelser i familien

Kanskje det kan bli en samling etter hvert?

Dato

Kort

Omtale

31. mai 1872

Peder Edvard Hansen, Sibylles bror, utvandret

I dag er det 140 år siden Peter Edvard Hansen med kone og datter forlot Norge med kurs for det ukjente New Zealand. Sønnen Christian ble født underveis, i den Engelske Kanal, og fikk mellomnavnet Høvding etter skipet de reiste med.
Peter Edvard var Sibyllas bror. (Kari 31.5.2012, Facebook)

8. juni 1919

Hans Bernhart Eriksen, Ellens far, død i Buenos Aires

På denne datoen i 1919 ble skipsfører Hans Bernhart Eriksen, Ellens far, begravet ipå Chacarita Ingles i Rio de Janeiro. Han etterlot seg hus og løsøre på Rød samt 35.000 kroner i kontanter til sin hustru Maren som ble sittende i uskiftet bo. Dødsårsaken var magekreft. Skipet han førte på sin siste ferd het "Fixstjerne". (Kari 8.6.2012, Facebook)

13. juni 1917

Karin Solveig f. Ringstad

Fødselsdag i dag har Karin Solveig Ringstad, f. 1917, d. 2002. Hun var gift med Hans Bernhard Johansen, Nils og Ellens sønn, og var mor til Marit. (Kari 13.6.2012, Facebook)

20 juli 1872

Maren Johanne Hansdatter, Sibylles søster

§  Maren Johanne Hansdatter la den 20. juli 1872 ut på den lange reisen til New Zealand. Maren var Nils sin moster og yngste søster av Sibylla, og av Peder Edvard som reiste til NZ med sin familie tidligere den sommeren. Maren var 19 år og kom til Dunedin på Sørøya NZ. I 1875 giftet hun seg med Charles Ernest Blanck, skipper, og fikk 3 barn, den eldste sønnen døde som spebarn. Da Blanck døde i 1881 etterlot Maren ham og den lille sønnen på kirkegården i Dunedin og reiste til hovedstaden Auckland, hvor hun fikk datteren Leonara Margurite i 1883. I 1884 giftet Maren seg igjen, med skipper Lars Larsen. Etterhvert emigrerte de til Seattle i staten Washington i USA. Maren døde i 1899 av leverkreft. De to barna Ernest og Edith bodde sammen med stefaren. Iallfall Ernest har etterkommere i California. De fleste av disse opplysningene har jeg fått av cousin Robert Erin Hansen i NZ. (Kari 20.7.2012, Facebook)
Han svarteFacebook:Thank you dear cousin Kari for posting my information in such an interesting way. I do hope that other Norwegian cousins notice this and pass it on to family that we both have yet to find. Maren was a lovely looking woman. I would have liked her family very much I am sure.
Med vennlig hilsen fra Robert

6. august. 1969

Nils døde denne dagen

·         I dag er det årsdagen for Nils Johansen sin død. Det var 1969, han fikk ikke oppleve at det var folk på månen.
Har lurt mye på i hvilken grad Nils og søsknene visste om hverandre og hva de visste om foreldrene og deres familier. Noe vet vi fra kirkebøkene, Nils er fadder til et av søsteren Emilie sine barn, og Margit, datteren til eldste halvbror Hans var fadder til Astrid Ellen Johansen.
I forrige uke gikk det opp to lys for meg, og det ringte masse klokker samtidig.
Nils sine fosterforeldre var Elling Eriksen og Anette Andersdatter fra Tune, de bodde i Onsøy. Det vet vi fra folketellinger.
Gjestgiver Erik Eriksen Haraldstad fra Tune var far til 5 jenter, en av dem var Anne Kirstine, Sibylle sin mor. Hans kone Berthe Maria var fra Råde. Tidlig i ekteskapet bodde de i Råde. Her fikk de to sønner, Elling som døde og Elling som levde. Disse to har jeg ikke visst om, men en Elling Eriksen var ofte fadder i denne familien og jeg har lurt på hvor han hørte til. Det fant jeg altså ut da jeg fjernlånte bygdebok fra Råde. Og det var da det lyste og ringte.
Nils vokste opp hos sin grandonkel Elling Eriksen! Da må han jo hatt mulighet til å få vite mye om familien sin, også om alt det triste og tragiske.
Jeg synes det er vanskelig å skulle forklare alt det her på en enkel måte, håper dere skjønner hva jeg prøver å formidle.

(Kari 6.8.2012, Facebook)

19. september 1858

Sibylles første barn Hans Severin ble født

Vår formor Sibylle, Nils si mor, har atter en gang overrasket med sin allsidighet i utvalget av barnefedre og ektemenn: I 19. september 1858 fødte hun en sønn, Hans Severin, hjemme hos sin mor, enken Anne Kirstine i Sarpsborg. Guttens far var en Syver Olsen fra Nes på Romerike. Hans Severin ble vaksinert sommeren 20. juli 1859 sammen med sin moster Pernille f. 29. desember 1858, mer om ham er foreløpig ikke funnet. Sibylle reiste til Fredrikstad høsten 1859 for å tjene, og 1860 giftet hun seg med matros Nils Peter Hansen. (Kari 28.7.2012, Facebook)